Nya Macbook Air 12″ kan släppas till julen

apple-macbook-air-552x300

Apples kommande Macbook Air med 12-tumsskärm kan lanseras någon gång under julen.


Då modellen är tänkt att använda kommande Intel Broadwell, en processor tillverkad i 14nm och med andra generationens transistorer av typen Tri-Gate (FinFET).

De första modellerna ur kommande Core M-serien som baseras på Broadwell når butikshyllorna till julen 2014 medan massproduktionen för OEM-användning kommer igång under början på 2015.

Apples nya Macbook Air väntas få en skärmupplösning på hela 2 304 x 1 440 pixlar, en rejäl ökning från dagens 1 440 x 900 pixlar. Många har ansett att Apple släpat efter rejält på skärmfronten gällande Air-serien så alla förbättringar där är välkomna.

Fläktlös design

Det pratas även om en helt ny typ av pekplatta (trackpad) och en hårdvarudesign som gör att nya modellen blir helt fläktlös – något som är mycket tack vare nya processorerna från Intel. Processorer som är tillräckligt strömsnåla för att erbjuda helt passiv kylning.

Även om OEM-tillverkarna främst är tänkta att få de första stora leveranserna av Intel Core M under nästa år så pekar analytikerna på att Apple kan få förtur. Redan till julen i år tror man att nya Macbook Air är aktuell för marknaden och det vore mer än önskvärt kan jag tro.

Vad vill ni helst se i nya Macbook Air – bättre prestanda, högupplöst skärm och ljudlös design? Eller kanske något helt annat?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.