Förhandsvisningar i nya Dropbox-appen för Android

dropbox-logo

Dropbox uppdaterar sin Android-app

Dropbox är en av marknadens absolut bästa molntjänster för lagring av filer och det trots mycket hård konkurrens från billigare alternativ som Google Drive och Microsoft OneDrive.

Innan jag gick över helt till Google Drive (då jag numera kör Google Apps för e-post, molnlagring och mer) var Dropbox mitt primära alternativ både privat och i arbetet. Det är något jag inte ångrat för en sekund då tjänstens funktionalitet är utmärkt och upptiden föredömlig.


Med den senaste uppdateringen till Dropbox-appen för Android lyfter företaget sin tjänst ytterligare mot sina kunder.

Förhandsvisa filer

Man kan nu förhandsvisa ett antal filtyper direkt i appen innan man laddar ned filerna. Detta gäller bland annat för pdf, word och powerpoint. Förutom att bara förhandsvisa så kan man även skrolla i dokumenten och zooma vid behov, vilket är klart uppskattat på små skärmar.

Vidare har Dropbox även förbättrat sökfunktionen med smarta gissningar medan man skriver, säkrare träffar och de senaste sökningarna finns nu att tillgå i en praktisk lista.

Slutligen så ger applikationen nu även användarna möjligheten att ställa in delade mappar som skrivskyddade. Därmed slipper man gå via datorn för att göra detta, men funktionen har begränsats till de som har ett företagskonto hos Dropbox.

Smarta tips

  • Visste du att Dropbox-appen kan ställas in med en fyrsiffrig kod som begränsar obehöriga från att komma åt dina filer? Detta gör du direkt från appen och jag rekommenderar att du gör det snarast för att säkra dina filer så fort som möjligt.
  • Man kan även favorisera filer via stjärnikonen för att göra dem tillgängliga även utan internetanslutning. Vad som sker är att appen laddar ned filerna lokalt till telefonen, surfplattan eller datorn. Praktiskt för den som ofta måste ha koll på sina viktiga filer offline.
  • Slutligen kan vi tipsa om att man enkelt sparar utrymme på sin Iphone med Dropbox. Bara aktivera Dropbox Camera Upload så laddas alla kamerabilder upp till molntjänsten. Bilderna kan sedan tas bort från IOS utan att man riskerar att förlora någon.

Ladda ned nya Dropbox-appen

Dropbox för Android och IOS hittar ni på de respektive appbutikerna – Google Play Store & Apple App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.