Nya Lumia 525 förbättrar utmärkta Lumia 520

nokia-lumia-525

Lumia 525 gör Windows Phone ännu bättre

Nokia Lumia 525 är den kommande efterföljaren till den absolut bäst säljande Windows Phone-modellen någonsin – Lumia 520. Hårdvaran i den nya telefonen är nästan identisk med den befintliga och det är inte så konstigt egentligen, varför försöka att laga något som inte behöver lagas?


Med en 4-tumsskärm som har upplösningen 480 x 800 pixlar, en dubbelkärnig 1 GHz Snapdragon S4-processor och 1 GB internminne är det en vinnare för många. Utmärkt prestanda för sitt syfte på marknaden och storleken är bra för såväl stora som små händer. En perfekt mellanmodell att börja med.

Kanske är det också vad som lockat så många att testa Windows Phone och se hur Microsofts plattform fungerar jämfört med Android och IOS. Vidare om specifikationerna kan nämnas att det finns 8 GB lagringsutrymme som kan utökas via microSD och en kamera på 5 megapixel.

Inget 4G/LTE i nya modellen

För anslutning mot omvärlden finns WiFi 802.11n, 3G (HSPA+) och Bluetooth att förlita sig på. Inget 4G/LTE-stöd alltså, men så är det inget man kan vänta sig för priset som Nokia har satt heller. Storleken på enheten är 119.9mm x 64mm x 9.9mm och vikten stannar på endast 124 gram. Batteriet är på 1 430 mAh.

Nokia Lumia 525 har samma design som Lumia 520, vilket betyder att baksidan kan bytas ut om så önskar mot andra bakstycken i olika färger (röd, vit, gul). Cirkapriset är endast 1 300 kronor vid lanseringen och de första marknaderna att få modellen är de asiatiska och mellanöstern.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.