Amazon arbetar med nya e-boksläsaren Kindle Paperwhite


amazon-kindle-paperwhite

Nya Kindle Paperwhite får högupplöst skärm

Om man ska läsa e-böcker är en dedikerad e-boksläsare att föredra framför en vanlig surfplatta. Hur lockande det än må vara att köpa exempelvis en Nexus 7 eller Ipad Mini för att läsa böcker så är de inte anpassade för ändamålet. Skärmarna är inte optimala för den typen av läsning som man ska göra och batteriförbrukningen skyhög jämfört med vad e-boksläsare erbjuder.

En av marknadens bäst säljande e-boksläsare är Amazon Kindle Paperwhite – en modell som hyllats av kritikerna och användarna sen första varianten nådde marknaden. Nu kommer information om att en efterföljare kan vara på gång med högre skärmupplösning och det ska finnas en färdig prototyp med kodnamnet ”Ice Wine” redo för test. Amazon har alltså kommit långt i sin utveckling.

Med det inte sagt att någon ny modell är på gång inom den närmaste framtiden. Den som planerar att köpa en e-boksläsare kan med gott mod skaffa den befintliga och klara sig länge med den. Det som ska vara nytt i nya modellen är som nämnt en högre skärmupplösning som tar pixeltätheten från dagens 212ppi till hela 300ppi. En markant ökning som kommer att märkas.

All mjukvara kommer att behöva uppdateras för att dra nytta av den högre upplösningen och Amazon påstås arbeta med att ta fram en helt ny font som anpassats helt för e-böcker. Spännande nyheter på gång alltså och det kan bli ett riktigt lyft för de som vill testa på att läsa e-böcker. Det dröjer flera månader innan nästa Paperwhite når butikerna – så testa att läsa redan idag!


Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.