Nya Jawbone Era kan använda Siri och Google Now

jawbone-era-2014


Bluetooth-headset är ett utmärkt tillbehör för att hålla båda händerna fria när man pratar i mobiltelefonen och bland de absolut bästa finner vi Jawbone Era. Det är en högkvalitativ produkt med riktigt bra ljudåtergivning tack vare brusreduceringen och åtminstone hygglig batteritid – och nu kommer en ny version som ska ta Era till en helt ny era (dålig humor, jag vet).

Nu när det blir allt vanligare med smarta armbandsur och möjligheten att interagera med telefonen utan att hålla i den så vill Jawbone ha en del av kakan. Därför implementeras stöd för Siri och Google Now så att dessa kan användas direkt via nya Era-headsetet.

Tyvärr väljer Jawbone att inte inkludera några fler nyheter än så, vilket betyder att man fortsätter att använda Bluetooth 2.1 + EDR. Är det verkligen så svårt att gå över till den strömsnålare Bluetooth 4.0 LE som exempelvis Jabra har gjort med förträffliga headsetet Motion?

Med nya Era har Jawbone även inkluderat den betydligt nyare och strömsnålare specifikationen för Bluetooth 4.0, eller närmare bestämt Bluetooth Smart som är en del av denna. Det betyder lägre strömförbrukning och stöd för mer avancerad funktionalitet som kan implementeras.


Ladda ner appar till IOS och Android

Tills dess får vi nöja oss med vad som finns och det betyder en trots allt utmärkt produkt på de flesta punkterna. Den som vill använda Era med sin smartphone och ta del av alla fördelar kan ladda ned en applikation för headsetet till såväl IOS som Android. Detta är absolut att rekommendera. Ni hittar dem på App Store och Google Play.

Med i boxen följer ett exemplar av Jawbone Era, en laddningskabel av typen microUSB, fyra öronsnäckor varav en är för vänster öra och slutligen en snabbstartguide. Man kan även köpa ett exklusivare set med en tillhörande laddningsstation kallad ERA Charging Case.