Nintendo har stora problem – kan storsatsa på mobila enheter

nintendo-wii-u

Nintendo riskerar att bli den stora förloraren i det nya konsolkriget om inte speljätten ändrar sin framtidsstrategi. Microsoft och Sony har med sina nya konsoler två vinnare på marknaden medan Nintendo tvingas se på från sidlinjen med Wii U – konsolen som ingen längre vill ha.

Det är så illa att Nintendo nyligen tvingades skriva ner förväntningar på konsolen med hela 70 procent och samtidigt göra samma sak för handkonsolen 3DS. Man har förutspått en förlust på 240 miljoner dollar detta räkenskapsåret har Nintendo mycket att ta igen för att hålla sig kvar med konkurrenterna.

När Wii U inte går som Nintendo vill så tittar företaget på nya lösningar – och äntligen verkar det som att den nya strategin innefattar spellanseringar till mobila enheter.

Så här skriver webbsajten Bloomberg om saken:

“We are thinking about a new business structure,” Iwata said at a press conference yesterday in Osaka, Japan. “Given the expansion of smart devices, we are naturally studying how smart devices can be used to grow the game-player business. It’s not as simple as enabling Mario to move on a smartphone.”

Telefoner och surfplattor har slagit ruskigt hårt mot Nintendo och kanske är det inte så konstigt när hårdvaran blir allt bättre och priserna på spelen inte sällan ligger mellan 7-30 kronor. Hur ska Nintendo kunna konkurrera med det när deras spel istället ligger 250 kronor och uppåt?

Nu återstår bara att se vad Nintendo kan göra av saken och om fansen faktiskt vill ha Mario och Zelda på sin Iphone eller Galaxy-telefon. Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.