Nya iPod Touch med USB-C kan släppas under 2019

apple-ipod-touch-6th-gen

Apple kan släppa en ny iPod Touch under 2019. Det menar webbsajten Macotakara som idag varken har specifikationer eller prisuppgifter att dela. Vad de däremot säger är att nya iPod Touch kommer att vara ordentligt prispressad.


Om Apple faktiskt släpper en ny iPod Touch så blir det första modellen sen sjätte generationens iPod Touch. Det har gått närmare fyra år sen senaste modellen – så det lär bli en rejäl uppgradering för alla fans av den lilla prylen.

Och för dig som inte vad vad iPod Touch är så kan vi kort likställa den med en vanlig iPhone, men utan möjlighet att ringa samtal över mobilnätet. Se den som en mediamaskin för videor och spel, med möjlighet att använda WiFi för anslutning till internet.

Sjätte generationens iPod Touch har en liten 4-tumsskärm och använder senaste iOS 12. Vi lär inte få se en ny modell som efterliknar iPhone XR eller iPhone XS. Däremot kan vi tänka oss något som liknar iPhone 8, både sett till design och funktionalitet.

Nya iPod Touch och iPhone kan få USB-C

En detalj som sträcker sig bortom iPod Touch och till iPhone-serien är att nya modellen kan använda USB-C istället för Lightning.


Ett logiskt drag av Apple eftersom de senaste iPad-modellerna redan gör det; dessutom en rad Macbook-modeller på marknaden. Varför behålla iPhone och iPod Touch med Lightning när allt annat går mot USB-C? Ologiskt vill vi mena.

Den stora frågan är nu om iPod Touch fortfarande har en plats att fylla i våra hem. Musik, spel, bilder, appar och mer – allt går på din befintliga iPhone. Så varför en iPod Touch? En extra, dyr maskin i jack- eller väskfickan?

Vad tycker du om iPod Touch? Skriv en kommentar och berätta!