Snabbare 4G-hastighet i Sverige med Google Fi

Google Fi Logo
Google Fi Logo

Google Fi får ännu snabbare mobilanslutningar över 4G/LTE i utvalda länder – och Sverige är ett av dem. Dessutom utökas stödet för så kallad Rich Communication Services (RCS) via inbyggda Android-appen Messages.

  • Ska mer detaljerade meddelanden från Messenger med RCS
  • Fungerar endast på Android – iPhone är helt ute i kylan
  • Finns tillgänglig på en större mängd moderna Android-telefoner
  • Google Fi är nu snabbare i Sverige med högre 4G-hastigheter

En av fördelarna med Rich Communication Services är att du kan skicka mer än bara enkla textmeddelanden från appen. Om både du och mottagaren har stöd för RCS blir det mer likt Facebook Messenger. Du kan se en indikator när den andre skriver, dela videor och liknande via Messages.

På telefoner som är designade för Google Fi är stödet för RCS aktiverat automatiskt. Med andra Android-telefoner från tillverkare som Google, Huawei, LG, Motorola, Samsung, Nokia, Xiaomi, OnePlus och Essential behöver du ladda ner Messages-appen separat.

Den ska sedan användas som den förinställda meddelande-appen i Android. Annars kommer RCS inte att fungera. Och om du råkar ha en iPhone med Google Fi så kommer Rich Communication Services inte att fungera överhuvudtaget.

Snabbare 4G-hastighet i Sverige med Google Fi

Google Fi har också fått snabbare 4G/LTE-hastigheter i fler än 33 länder. Däribland hittar vi i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island. Idag är Google Fi knappast ett prisvärt alternativ för de flesta. Åtminstone inte för de som gärna surfar mycket, eftersom priserna snabb sticker iväg med några gigabyte surf varje månad.

Google Fi fungerar på telefoner med stöd för eSIM. Och mobiltelefonen måste dessutom vara olåst så att den inte är bunden till en annan mobiloperatör. För att läsa mer och beställa Google Fi besöker du den officiella webbsajten. Notera att alla priser är i amerikanska dollar, vilket kan vara lite knepigt för en del.

Vad tycker du om Google Fi? Är det något du kan tänka dig att skaffa, eller vill du se förändringar kring funktion eller pris först? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.