Nya iMac-modeller på gång med kraftigt förbättrad skärm

apple-imac-2014

Nya iMac är kraftfullare och har bättre skärm

Planerar du att köpa en ny iMac? Då kan det vara läge att avvakta då Apple beräknas komma med nya modeller under tredje kvartalet.

Kraftfullare processorer och ordentligt uppgraderad skärm med betydande kvalitetsökning är bara två av nyheterna som analytikern Ming-Chi Kuo på KGI tror är på gång.

Med ett helt nytt fosfor-baserat material i skärmarna har Apple lyckats öka färgmättnaden till helt nya nivåer. En välkommen förbättring med tanke på att iMac-serien inte har uppgraderats nämnvärt sen augusti förra året.

Det kommer inte som någon nyhet att Apple tänker uppgradera sin iMac-serie men det är bra för intresserade av datorerna att vet om nya är på gång. Man vill inte köpa en dator för att se en uppgraderad modell till samma pris veckan efter.

Vad skulle du helst vilja se i nya iMac? Skriv gärna en rad och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.