Apple släpper nya Apple TV i september

apple-tv

Nya generationens Apple TV är på gång

När Apple prissänkte befintliga Apple TV var det många som trodde på en ny modell redan under sommaren i år. Nu i efterhand visade det sig att någon sådan inte var aktuell till Cupertino-företagets tidigare presentationer men redan till hösten får vi en ny chans.

De senaste uppgifterna från teknikindustrin pekar på att Apple arbetar på nästa generations Apple TV. Med snabba A8-processorn får mediacentret en välkommen prestandaförbättring och det interna lagringsutrymmet utökas för att möta behovet när App Store öppnas upp för Apple TV.

Designförändringar & ny fjärrkontroll

Andra nyheter som ryktats är en radikal designförändring som ska ta produkten från befintliga puckutseendet till något helt nytt. Vi vet inte om det är direkt nödvändigt ur ett använarperspektiv men den uppgraderade hårdvaran kan kräva justeringar som tvingar Apple att tänka om kring Apple TV.

Gränssnittet som presenteras för användarna väntas också förändras med nytt utseender, integration med digitala assistenten Siri och stöd för pekplatta med en ny fjärrkontroll. Det har även pratats om en prenumerationstjänst för tv och annan media, en tjänst som inte är att vänta förrän under 2016.

Den stora frågan är nu bara om vi verkligen vill ha en ny Apple TV. Är mediacenter något för 2015 eller har deras roll tagits över av konsoler och tv-apparater?

Sömlös integration med Apples ekosystem

Om Apple ska lyckas hålla mediacentret vid liv krävs integration med HomeKit och andra automationslösningar som ger Apple TV en väldefinierad roll i hemmet. Om inte – ja, varför ska vi betala en tusenlapp för något som redan finns i många hem?

En sömlös integration med befintliga Apple-produkter som Mac-datorer, Ipads, Ipods, Iphones och Watch är i det närmaste ett krav för en säker framtid. Annars kan vi bara köpa en Chromecast för en tredjedel av priset och strömma video därifrån (nåja, på ett ungefär, det finns en hel del skillnader).

Behöver vi en ny Apple TV? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.