Windows 10 ’Service Release 1’ kommer i augusti med många buggfixar

Windows 10 Dator Smartphone


Windows 10 Service Release 1 kommer att släppas under augusti månad och med den får vi mängder av buggfixar.

Lanseringen av nya plattformen ska ha gått enligt förväntan enligt Microsoft men överskuggas något av de många buggar som introducerats för användarna. Det är inte konstigt att buggar hittas när flera miljoner användare med olika typer av hårdvara uppdaterar sina datorer samtidigt men nu vill vi ha dem fixade.

Med Service Release 1 (SR1) fokuserar Microsoft helt på buggfixar och efter att uppdateringen släpps kan vi vänta oss snabbare lösningar i framtiden.

Nya funktioner i oktober

En ännu större uppdatering är att vänta i oktober där inte bara stabilitets- och buggfixar är att vänta. Då kommer även flera nya funktioner som Microsoft sen tidigare har lovat. Bland annat en integrerad Skype-upplevelse och stöd för tillägg i webbläsaren Edge. Även strömförbrukningen för bärbara datorer ska minska med ytterligare förbättringar.


Är man en del av Windows Insider kan man ta del av de nya funktionerna inom kort då Microsoft provar dem mot sina fem miljoner testare först. Därefter kommer funktionerna att optimeras, förbättras och skickas ut till alla datorer.

Har du uppdaterat till Windows 10? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du saknar i operativsystemet!