Nya Google Nest WiFi kan ha stöd för WiFi 6E & Thread

google nest wifi 2019 1

Google har skickat in uppgifter till amerikanska FCC som indikerar att nya mesh-produkten Nest WiFi blir en kraftig uppgradering jämfört med befintliga modellen.

Den Nest WiFi-modell som finns idag är starkt begränsad med endast WiFi 5, men nya modellen ska – enligt FCC – potentiellt använda WiFi 6E.

Om det stämmer så får Nest WiFi samma höga hastighet som WiFi 6, men den ökade bandbredden på korta distanser som WiFi 6E erbjuder.

Modellbeteckningen på nya produkten är ”G6ZUC” och ska vara en direkt efterföljare till Nest WiFi. Det är troligt att designen håller sig relativt nära originalet, vilket kan betyda att vi inte får en överväldigande mängd ethernetportar att använda.

Istället är det en stor risk att du måste köpa till en egen switch om du vill koppla in fler än en extra ethernetkabel.

Vad det däremot finns gott om är inbyggda antenner. Nya Nest WiFi ska ha sex antenner totalt enligt FCC:

  • 2 x 2.4 GHz / 5 GHz ”Dual-Band”-antenner för BlueTooth, Thread, 5GHz Wi-Fi
  • 2 x 5 GHz Wi-Fi
  • 2 x 2.4 GHz / 6 GHz ”Dual-Band”-antenner för Wi-Fi

Som du kanske ser ovan så ingår stöd för Thread. Det är en öppen standard för mesh-lösningar som gör att mesh-produkter från olika tillverkare kan arbeta tillsammans på ett energieffektivt sätt. Med Thread kan du utöka, stabilisera, effektivsera och förlänga ditt befintliga mesh-nätverk och samtidigt ansluta moderna IoT-prylar på ett effektivare vis.

Läs mer om Thread här och om fördelarna med WiFi 6E här.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.