Nya Google Nest WiFi kan få WiFi 6-stöd (äntligen!)

Google Nest Wifi 2019
Google Nest Wifi

Om det är något vi kan klaga på kring Google Nest WiFi-serien så är det att mesh-routern är begränsad till WiFi 5. Pinsamt dåligt för en router som säljs 2022, men kanske bli rdet ändring på det med nästa modell i serien.

Enligt en källa till webbsajten 9to5google så kommer nästa stora lansering i Nest WiFi-serien att inkludera stöd för WiFi 6. Ett stort hopp i rätt riktning, men det kommer i en tid när WiFi 6E blir allt mer utbredd i kategorin.

Nya Google Nest WiFi kan ha stöd för WiFi 6E & Thread

Om uppgifterna stämmer så betyder det att nästa Nest WiFi-modell kan se ett rejält hopp i hastighet. Från 3,5 Gbps som dagens modell klarar och upp till den nya, teoretiskt maximala hastigheten på 9,6 Gbps som WiFi 6 klarar.

Nest WiFi-serien är kanske inte den mest tekniskt bästa för svenska internetanvändare, men kanske är den bland de absolut enklaste att använda. En av de stora fördelarna med Googles egna WiFi-routrar är den busenkla installationen och praktiska användningen med gratisappen Google Home.

Även med avsaknaden av WiFi 6 så får du hyggliga hastigheter som lämpar sig lika väl för mobiltelefonen som bärbara datorn och mediaspelaren som strömmar film. Täckningen är utmärkt med de tre puckarna som placeras ut i hemmet och du kan röststyra mesh-routern med rösten om du vill det.

Styr Nest WiFi med Home-appen – WiFi-appen tas bort i juni 2021

En av detaljerna som 9to5google nämner är att deras källa tror att Google Assistant stödet tas bort med nya modellern. Det betyder sannolikt att de inbyggda mikrofonerna och högtalaren som sitter i nuvarande modellen kan tas bort. Förhoppningsvis betyder det att priset inte höjs alltför mycket jämfört med 2019 års modell.

Exakt vad som kommer återstår att se, vi fortsätter att bevaka produktlanseringen och uppdaterar med information när det finns.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.