Nya drivrutiner för No Man’s Sky från Nvidia — 372.54 WHQL är här

nvidia geforce titan black

Nu fungerar No Man’s Sky ännu bättre med datorer som har grafikkort från Nvidia. Efter den senaste uppdateringen av drivrutinerna till version 372.54 WHQL får vi äntligen officiellt stöd för det senaste storspelet från Hello Games.

Det betyder bland annat en SLI-profil för bättre prestanda med de datorer som har fler än ett grafikkort. En profil som är i beta-version och som väntas få förbättringar med kommande uppdateringar. Går att prova redan idag, så vad väntar du på?


Förutom No Man’s Sky har Nvidia även lagt till stöd i drivrutinerna för Deus Ex: Mankind Divided, Obduction, F1 2016 och den öppna betan för Paragon. Till det följer SLI-profiler för Deus Ex: Mankind Divided och Space Engineers, båda med DirectX 11.

Det har även lagts till stöd för mobila varianter av senaste Geforce GTX 10-serien vilket är hett efterlängtat med de senaste och kraftfullaste bärbara datorerna.


Lästips: Få ut mer av Netflix — 12 utmärkta tips


Buggfixarna vi ville ha och fick

Bland de fixar som Nvidia introducerat med 372.54 WHQL finner vi en lösning som äntligen tar bort den hackande bilden när man kör Windows Store-appen för Netflix i fullskärmsläge.

Spelen Witcher 3, Guild Wars 2 och Call of Duty: Black Ops III fungerar nu bättre under specifika förhållanden med färre krascher och grafikfel. Andra välkomna buggfixar är för Geforce GTX 1080 som inte kunde köras i SLI-läge trots två grafikkort i datorn och modellen fungerar nu bättre med CUDA 7.5 och CUDA 8.0 RC.

De som använder Quadro K5000 med Windows 10 lär uppskatta bättre prestanda, har man två Displayport-anslutna skärmar behövs inte längre lika höga GPU-hastigheter när de står oanvända och bärbara datorer med Optimus-teknik ser mindre mikrolagg och högre prestanda med OpenGL.

Otrevligheter som fortfarande måste lösas

Det är fortfarande en utmaning att köra två eller fler grafikkort från Nvidia. Dragon Age II, Company of Heroes: Tales of Valor, Mirrors Edge: Catalyst, Street Fighter V och fler speltitlar kan fortfarande inte nytta SLI-läget fullt ut utan att krascha eller riskera grafikfel.

Om man försöker installera drivrutinerna i Safe Mode eller utan nätverksanslutning kan installationen krascha om Geforce Experience har valts som en komponent och ibland kan man uppleva blanka (tomma) skärmar om man har två anslutna och försöker slå av SLI-läget i inställningarna.


Lästips: Dark Souls III – det här måste datorn klara


Listan över felaktigheter är lång men Nvidia arbetar ständigt med att minska antalet. Det är roligt att företaget fortfarande underhåller så gamla serier som Geforce GTX 400-serien så även de äldre korten får lite kärlek idag.

geforce-experience-check-updates

Här laddar du ner 372.54 WHQL

Dags att uppdatera till nya drivrutinerna? Chansen är god att din dator redan försökt påpeka att det finns nya drivrutiner att installera. Gå till Geforce Experience och kontrollera efter nya drivrutiner. När de hittas laddar du ner dem och installerar direkt via programmet.

Vill du däremot göra en ren installation med drivrutiner so du tar från Nvidias webbsajt så hittar du dem här. Välj rätt kort och operativsystem i listan för att se vad som finns tillgängligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.