Kickass Torrent-domänen KAT.am övertagen av kriminella

kickass torrent

Kriminella har tagit över en domän som användes för populära torrentsajten Kickass Torrents. Genom att lägga upp en identisk kopia som lockar besökarna till att skicka personliga uppgifter kan de tjäna miljonbelopp.


Köparen av domänen KAT.am lyckades roffa åt sig den efter att amerikanska myndigheter gjort den tillgänglig igen efter första tillslaget mot Kickass Torrents. Därefter laddades en nära identisk kopia av ursprungliga webbsajten upp men med en otäck ändring.

Försöker man ladda ner en torrent visas ett meddelande om att man måste skapa ett gratiskonto. Därefter skickas man vidare till en annan webbsajt som kräver personlig information i form av ett betalkort. Skickar man det rensas bankkontot kopplat till detta.

kickass-torrent-register-account

Ironiskt nog har de amerikanska myndigheternas och filmbolagens organisationer försök att minska piratkopieringen istället ökar riskerna för besökarna. Men bara om de klickas sig vidare till betalsidan.Lästips: The Pirate Bay är åter igen världen största torrentsajt


Med det sagt finns inget som stoppar sajtägaren från att göra precis vad hen vill göra med den. Det betyder att värre saker kan hända, som att malware försöker infektera datorer som besöker sidan. I skrivande stund finns inga indikationer på att det sker men riskerna är stora.