Nya Chrome i mobilen sparar på bandbredden

Google har uppdaterat webbläsaren Chrome för mobiltelefoner och ger den en optimerad komprimering av data. Det betyder att funktionen Bandbreddshantering nu är upp till 50 procent effektivare än tidigare.

Funktionen går att ställa in via inställningarna och med den aktiverad blir belastning på ditt mobilabonnemang mindre än tidigare. Datakomprimering har funnits i webbläsare till Windows sen ett bra tag tillbaka, då i bland annat norska Opera.

Bandbreddshantering finns även till Chrome i datorn och är perfekt om man gärna surfar med bärbara datorn på ett mobilabonnemang. Det här är ett bra sätt att undvika saltade räkningar och behålla full hastighet på surfen tills nästa månad börjar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.