HTC One får en efterföljare under 2014

htc-logo-telefon-botten

HTC One får sin efterföljare sent under mars månad enligt en ny rapport från Bloomberg. Enligt uppgift rör det sig om en smartphone med 5-tumsskärm och Qualcomm Snapdragon-processor.

Exakt vad som kommer vet man givetvis inte då det bara är HTC som har den informationen, men de senaste spekulationerna handlar om en rejäl uppgradering som verkligen tar tillverkarens One-serie till nya nivåer.

Som ovan nämnt är det en 5-tumsskärm som är väntad och då med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. Denna ackompanjeras av processorn Snapdragon 800 eller 805, 3 GB internminne samt Android 4.4 ”KitKat”. Personligen skulle jag tro på den senare processorn (805) då bruket av den förra på sätt och vis vore ett steg tillbaka för HTC då den är tämligen gammal nu.

Vidare tror man att ersättaren till One får fingeravtrycksläsare, en så kallad unibody i metall samt en ny UltraPixel-sensor. Den senare använder sig av två sensorer ovanpå varandra för bättre ljusegenskaper i mörka förhållanden. Just denna har dock kritiserats redan innan tillkännagivandet då den väntas behålla samma upplösning som föregångaren, nämligen 4 megapixel.

Förhoppningsvis visar HTC upp sitt nya flaggskepp under Mobile World Congress nästa månad, men frågan är om de trots uppgraderingar kan hålla sig kvar som en av de bättre aktörerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.