Nya Chrome 59 uppdateras automatiskt till 64-bitarsversionen

Google Chrome Logo 2016

Använder du en 32-bitarsversion av webbläsaren Chrome kommer denna snart att uppdateras med en 64-bitarsversion. Allt sker automatiskt och du behöver egentligen inte göra något — det har Google snällt sett till.


Den i skrivande stund senaste versionen av Chrome är 58.0.3029.96 för Windows, macOS och Linux. Förutom de sedvanliga bugg- och kvalitetsfixarna får du med 32-bitarsversionen en snabbskjuts raka vägen till 64-bitars.

Det betyder ökad prestanda, bättre stabilitet och förbättrad säkerhet. Om du inte känner att det finns ett behov för detta (seriöst, vem gör INTE det?) bör du omedelbart stänga av automatiska uppdateringar.

Har din webbläsare redan uppdaterats och du surat till över detta kan du enkelt gå tillbaka till 32-bitarsversionen. Besök den officiella webbsajten för Chrome så hittar du en nerladdningslänk för 32-bitarsversionen av Chrome där.

Fast vi rekommenderar så klart att du inte klickar på den. Och att du istället stannar med 64-bitarsversionen. Det finns idag ingen anledning att stanna med det gamla.