Nya Acer Chromebook Spin 13 har Core i7-processor

acer chromebook spin 13 corei7 front

Acer Chromebook Spin 13 är en högkvalitativ, bärbar dator med Chrome OS. Modellen har funnits på marknaden ett tag – och nu planeras en rejält uppgraderad variant med ny hårdvara.

Acer Chromebook Spin 13 kommer att få senaste generationens Intel Core i7-processor och upp till 16 GB RAM-minne. Ett stort steg över befintliga varianten med en Core i5-processor.

Skärmen ska vara identisk med föregångaren, vilket betyder 13-tum, ett bildförhållande på 3:2 och upplösningen 2 256 x 1 504 pixlar. Hög upplösning, men knappast 4K som många Windows-modeller erbjuder.

acer chromebook spin 13 corei7 stylus

Det finns även en aktiv styluspenna, en svängbar skärm för tabletläge och chassit är tillverkat i aluminium. Lagringsutrymmet är på 128 GB och prislappen extrema 1 600 USD. Eller närmare 18 800 kronor inklusive moms.

Behövs en Core i7 och 16 GB RAM-minne i en Chromebook?

Ju bättre hårdvara desto bättre flyt får du i datorn. Så enkelt är det på det mest grundläggande planet.

Men Chrome OS är inte speciellt resurskrävande och operativsystemet har inte många riktigt tunga applikationer att använda. Så en dyr Core i7-processor och 16 GB RAM-minne är lite i överkant.

Faktum är att du med all sannolikhet klarar dig med en Core i5-processor och halva mängden RAM-minne i de absolut flesta situationer.

Till och med en budgetvariant med Celeron-processor fungerar hyggligt väl för många. Tänk dock på att steget till Core i5 ger en välkommen skjuts i hastighet.

Ska jag köpa nya Acer Chromebook Spin 13?

Det finns inte mycket som talar för att lägga nära 19 000 kronor på en superladdad Chromebook idag. Det är väldigt mycket pengar som gör sig bättre med en Windows- eller Mac-datorer idag.

Du får nära identisk upplevelse med befintliga Core i5-varianten för en mycket lägre kostnad. Speciellt om du väntar in några av de rabatter som ofta cirkulerar.

Är Acer Chromebook Spin 13 först med en Intel Core 7-processor?

google-pixelbook
Google Pixelbook har en äldre Core i7-processor.

Nej, det finns fler modeller med Intel Core i7-processor. Det som gör Acer Chromebook Spin 13 intressant är att den använder senaste, åttonde generationens processormodell.

Google har också Core i7-bestyckade modeller i Pixelbook och Pixel Slate. HP Chromebook x360 14 G1 finns också på marknaden.

Idag finns totalt sex Chromebook-modeller med åttonde generationens Intel-processorer. Här är listan som Intel presenterar på sin webbsajt:

  • ASUS CHROMEBOOK FLIP C434TA-DS588T (Core i5)
  • LENOVO YOGA C630 (Core i5, Core i3)
  • ACER CHROMEBOOK SPIN 13 CP713-1WN-37V8 (Core i3)
  • ACER CHROMEBOOK 13 CB713-1W-36XR (Core i3)
  • LENOVO YOGA 720 PLATINUM (Core i5)

Se hela listan över Intel-bestyckade Chromebooks här.

Notera att det inte i skrivande stund inte finns någon Chromebook släppt till butik med Core i7-processor.

När släpps nya Acer Chromebook Spin 13?

Acer Chromebook Spin 13 har inget officiellt lanseringsdatum. Det närmaste vi kommer ett datum är att modellen kan köpas via Acers officiella webbutik inom de kommande veckorna.

Det officiella modellnumret att lägga på minnet är CP713-1WN-813G och de fullständiga specifikationerna hittar du på Acers officiella produktsida.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.