Apple kan släppa 7 nya iPad-modeller under 2019

Apple iPad Pro

Enligt Eurasian Economic Commission (EEC) har Apple registrerat två kommande iPad-modeller. De har modellnummer A2200 samt A2232, och betyder att totalt sju modeller kan vara på gång till hösten 2019.


Hur många iPad-modeller kommer Apple att släppa under 2019?

Totalt kan sju modeller släppas under 2019. Enligt Eurasian Economic Commission använder samtliga enheter iOS 13 vilket betyder en tämligen snar lansering.

Här är de modellnummer som EEC har mottagit av Apple:

  • A2197
  • A2228
  • A2068
  • A2198
  • A2230
  • A2200
  • A2232

Massproduktionen av de sju modellerna kommer att påbörjas under juli 2019. Det menar en kinesisk nyhetssida som rapporterade detta tidigare i juli.

Exakt vilka iPad-modeller och storlekar är det som kommer?

Apple har inte avslöjat några storlekar eller exakta modellnamn. Vi vet alltså inte om det blir vanliga iPad, iPad Pro eller iPad Mini.


Enligt nya rykten handlar det om en 10,2-tumsvariant som ersätter befintliga iPad 9,7. Det kan även handlar om hett efterlängtade iPad Mini 5.

Med tanke på att det kan släppas sju modeller vore det inte osannolikt att vi hittar iPad Pro någonstans i mixen också. Vi hoppas så klart på uppgraderade varianter av iPad Pro 11 och iPad Pro 12.9 som båda behöver förbättringar inför 2020.

Varför släpper Apple information om nya iPads till EEC?

Det är ett lagkrav på företag att informera EEC innan de släpper elektroniska produkter i länder som Ryssland, Armenien, Kazakstan och Kirgizistan.

Det är inte ovanligt att de första officiella uppgifterna om kommande produkter läcker från denna typen av myndigheter. Anledningen är att det är offentliga uppgifter som läggs ut på deras webbsajter.

Vilka andra produkter har Apple registrerat hos EEC?

Det är inte bara iPad-modeller som släpps under 2019. Apple har även registrerat en rad befintliga Mac-modeller med EEC. Anledningen till det är troligtvis ett lagkrav eftersom de släpps med nya macOS Catalina senare i höst.

Det pratas även om en 16-tums Macbook Pro med ett nytt, förbättrat tangentbord. Modellen kan släppas under fjärde kvartalet 2019 och det är många som avvaktar ett Mac-köp tills den här modellen når marknaden.

Ska jag köpa en iPad före lanseringen av de nya modellerna, eller vänta?

apple-ipad-pro-2018
iPad Pro 2018 är ruskigt bra surfplattor även 2019 och 2020.

Om du planerar att köpa en helt ny iPad är det behovet just nu som styr om vi kan rekommendera ett köp eller inte. Om du kan vänta lite och se vad Apple lanserar är det absolut värt att avvakta lite.

Tänk dock på att alla iPad-modeller är mer eller mindre utmärkta, och du får många års användning oavsett vilken du väljer just idag. En stor anledning till det är att Apple uppdaterar iOS i minst fem år på alla sina enheter.

Fördelen med att avvakta lite är att Apple sällan sänker sina priser speciellt mycket. Om du ändå tänker köpa en fabriksny iPad kan det lika gärna vara den senaste modellen inför 2020; annars riskerar du att betala mycket och få mindre idag än vad du kan få om kanske två eller tre månader.