Cuphead släpps till Tesla i augusti 2019

cuphead cala maria

Populära retrospelet Cuphead släpps till Tesla under augusti månad. Spelet har fått enorm uppmärksamhet för sin unika stil och skyhöga svårighetsgrad – och snart kan du spela det i din hypermoderna Tesla-bil.


Visste du att?

  • Cuphead såldes i fler än 2 miljoner exemplar på bara två veckor
  • Du kan använda Cuphead i Snapchat som en AR-lins
  • Netflix släpper en officiell Cuphead-serie baserad på spelet
  • Det tog mer än fem år att utveckla spelet för StudiMDHR

Vilka spel släpps till Tesla-bilarna under 2019?

Under E3-mässan tidigare i juni 2019 avslöjade Elon Musk, VD för Tesla, att Cuphead och en rad andra spel skulle släppas till infotainmentsystemet i Tesla-bilarna.

Bland annat speciella varianter av Chess, Fallout Shelter, Beach Buggy Racing 2 – och så klart Cuphead. Även vanliga entertainmentappar som YouTube släpps till Tesla.

Givetvis kommer apparna inte att kunna användas medan bilarna faktiskt rullar på vägarna. Istället är du låst till att parkera bilen först, vilket låter väldigt rimligt ur ett säkerhetsperspektiv; speciellt då Beach Buggy Racing 2 kan styras med ratten i Tesla-bilarna.


När släpps Cuphead till min Tesla?

Det finns i skrivande stund inget specifikt datum. Elon Musk har avslöjat att augusti månad är vad som gäller, någon dag är inte bekräftad.

Cuphead har inte 4K-stöd i din Tesla, men spelet kommer att köras i ”väldigt hög” upplösning med 60 bilder per sekund. Anledningen till att spelet inte körs i 4K är för att Cuphead inte behöver göra det. Om vi ska tro Elon Musk vill säga.

Vem har utvecklat Cuphead och vart finns spelet?

Cuphead utvecklades av spelföretaget StudiMDHR som grundades av bröderna Chad och Jared Moldenhauer.

Den USA-baserade spelutvecklaren lanserade Cuphead den 29 september 2017 efter en längre tids utveckling. Ungefär fem år tog det från början till slut att utveckla Cuphead.

Och mottagandet har varit exceptionellt bra. Den fantastiska, handritade stilen från 1930-talets animationer föll helt rätt hos gamingvärlden, och musiken blev en stor succé likaså.

Om du vill prova Cuphead finns spelet till:

Och du – bli inte avskräckt om du tycker spelet är för svårt. Det är helt galet knepigt att klara, så ta god tid på dig och lär dig alla rörelsemönster i spelet.

Det hjälper dig i längden. Vi lovar.