Netflix & YouTube finns snart till Tesla-bilarna

Tesla Model X

Netflix och YouTube släpps till Tesla-bilarna. De populära videoapparna kan bara användas när bilen står still – något som kan ändras i framtiden enligt Elon Musk.


Frågorna som artikeln svarar på:

  • Fungerar apparna när Tesla-bilen rullar?
  • När släpps Netflix och YouTube till Tesla?
  • Vilka modeller är bäst för nya apparna?
  • När släpps Cuphead till Tesla?

Kan jag kolla på Netflix och YouTube när min Tesla kör själv?

Nej. Av lagmässiga skäl är det inte möjligt att kolla på film (eller spela någon av de inbyggda spelen). Även om bilarna i många fall kan köra helt själv så måste föraren vara vaksam utifall att det behövs.

Enligt Elon Musk arbetar Tesla på möjligheten att använda vissa appar även när bilarna är i rullning. Men det kräver att det autonoma systemet är helt godkänt av myndigheterna, och det är inget vi kan räkna med än på ett tag.

Netflix och YouTube ska ge en utomordentlig upplevelse tack vare den stora skärmen, bekväma sätena och surroundhögtalarna i Tesla-bilarna. Elon Musk beskriver det hela som en cinematisk upplevelse.


När släpps Netflix och YouTube till Tesla?

Uppgifterna som finns idag pekar på lansering av Netflix och YouTube till Tesla under augusti månad. Då kommer även spelet Cuphead att släppas till bilarnas infotainmentsystem.

Vilka Tesla-modeller fungerar bäst med Netflix och YouTube?

tesla model 3 15tums skarm
Den centrerade 15-tumsskärmen i Tesla Model 3.

Apparna fungerar med samtliga Tesla-modeller, men av förklarliga skäl är modellerna med horisontella skärmar bäst. Det blir helt enkelt en bättre upplevelse än med stående skärmar.

Därmed är exempelvis den horisontella, centrerade skärmen i Model 3 klart bättre lämpad för uppgiften än den vertikala i Model S och Model X.

Tesla Model 3 har en skärm med upplösningen 1 920 x 1 200 pixlar. Dra ifrån 120 pixlar för den lilla baren och du har en perfekt skärm för film i 1080-upplösning (full-HD).