Ny uppdatering till Shield TV (augusti 2020)

SHIELD Software Experience Upgrade 8.2 är släppt

Nvidia Shield TV Pro
Nvidia Shield TV Pro

Nvidia Shield TV-serien har uppdaterats med nya funktioner och andra optimeringar. De största nyheterna kommer till fjolårets modeller, men även de äldre Shield TV-modellerna får lite förbättringar.


Den stora nyheten till fjolårets modeller är förbättrad uppskalning av lågupplöst videomaterial till 4K via AI-teknologi. Det här gäller bara 2019 års Shield TV och Shield TV Pro, båda kapabla att skala upp både 360p och 1440p.

Tidigare har de två modellerna kunnat skala upp både 720p och 1080p till 4K-upplösning, Pro-modellen även i 60 fps.

En annan förbättring är att fjärrkontrollen till nyaste Shield TV är mer funktionsrik efter uppdatering. Det går nu att ställa in menyknappen för antingen dubbeltryck eller långtryck, och det finns upp till 25 saker din Shield TV kan göra från knappen.

Slutligen kan vi nämna att IR och CEC har förbättrats. Det finns nu stöd för digitala projektorer och du kan justera volymen även om Shield TV-enheten inte är igång.


Och du som har en äldre Shield TV från 2015 eller 2017 går inte helt lottlös heller. Nvidia säger att dessa modeller uppdateras med en inställning för att enheten alltid ska matcha bildvisningsfrekvensen för materialet som spelas. En liten men uppskattad förbättring.