Ny och förbättrad HBO Max-app för Apple TV – nu mycket snabbare

HBO Max

HBO Max har släppt en ny och förbättrad app för Apple TV-serien. Den nya appen är omarbetad från grunden och har en bättre design som är mer intuitiv för användarna.

Uppdateringen till HBO Max-appen rullar ut till användarna globalt just nu. Det kan ta några dagar innan just din Apple TV ser alla nyheter (men håll ut, den kommer!).

Därför uppdaterade HBO Max sin app

Användarna av HBO Max på Apple TV har kritiserat appen under lång tid. Bland annat annat för dålig prestanda, krascher och ett svåranvänt gränssnitt.

Alltför ofta visades felmeddelandet ”Oops, something went wrong!” innan appen helt stängde ner sig (läs: kraschade hårt).

Och precis när användarna verkar ha tröttnat så introducerar HBO Max en helt ny app som är omarbetad från grunden. De första kommentarerna på appen är mycket positiva.


Så här kommenterar webbsajten Tom’s Hardware den nya appen:

The best thing I can say about the new HBO Max app is that I haven’t seen the ”Oops, something went wrong!” error — which often happened when opening the app after it being in the background — once since I’ve been testing it. That’s been one of my biggest beefs with the app since it arrived, and to not encounter it in the weeks that I’ve had the app? That’s a huge upgrade.

apple tv 4k gen 2 2021
Du behöver senaste Apple TV 4K om du vill få ut maximalt från nya appen.

Skillnaderna mellan nya och gamla appen

Det första du ser är ett omarbetat gränssnitt som är snabbare än tidigare. Varje kommando du ger med fjärrkontrollen registreras omedelbart på skärmen med en rörelse.

Allra minst är hastigheten i nya HBO Max-appen i klass med den kanske tyngsta konkurrenten på marknaden just nu – Netflix.

Anledningen till att det känns kvickare är att grunden som tidigare var från HBO Go är helt ersatt med ny, optimerad kod. Det hela ska vara stabilare med färre felrutor och krascher.

Här hittar du HBO Max-appen

Du kan ladda ner den nya appen från Apple App Store. Det är samma app till iOS, iPadOS och tvOS. Snittomdömet för appen är i skrivande stund pinsamt låga 2.2 av 5.0. Med tanke på hur illa den gamla appen presterade så är det inte förvånansvärt. Vi hoppas att betyget går upp i takt med att nya appen rullar ut och hamnar på användarnas enheter.

Här laddar du ner HBO Max för iPhone, iPad och Apple TV.

Som prenumerant på HBO Max får du följande fördelar:

  • Ett stort antal filmer och serier, både inköpta och originalmaterial från HBO
  • Föräldrakontroll för dig som har barn
  • Offline-stöd så att du kan ladda ner inför exempelvis bil- eller flygresan
  • Upp till fem användarprofiler
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.