Google Maps visar vägtullar och får fler kartdetaljer (april 2022)

google maps logo 2020

Google uppdaterar karttjänsten Maps med en rad nyheter och förbättringar – både på Android och iOS. Nyheterna är ett steg i ledet för att tydliggöra vad som kommer längst vägen för navigeringen med Maps.

Nyheterna gäller både Google Maps-appen och navigationslösningarna Android Auto samt Apple Carplay. Här är allt som är nytt:


Bättre stöd för vägtullar

Google Maps kan redan visar var vägtullar finns. Med nya uppdateringen kan användare dessutom få prisuppgift för de olika vägtullarna och se en totalkostnad för föreslagna rutter där tullar finns. Det gör det enkelt att se prisskillnaden mellan ruttar som har respektive inte har vägtullar.

Mer detaljerad karta

En annan nyhet är att kartvisningen blir betydligt mer detaljerad. Nu kan Google Maps visa trafikljus, stoppskyltar och betydligt bättre byggnadsformer. I vissa områden och städer kan Maps dessutom inkludera refuger och mittremsor. Mycket bättre detaljer som bäst gagnar den som har Auto eller Carplay i bilen.

Extra nyheter för iPhone-användare

En extra nyhet är att Maps-appen för iOS får en ny widget. Med den kan du fästa din favoritrutt på hemskärmen och få snabbåtkomst den vägen. Har du dessutom en Watch-klocka på handleden så får du dessutom vägbeskrivningar där (om du vill det). Google har dessutom byggt in stöd för både Genvägar och assistenten Siri.

Här laddar du ner Google Maps

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.