Ny mjukvara till Nest WiFi Pro löser hastighetsproblem

Google Nest WiFi Pro

Om du har mesh-nätverket Nest WiFi Pro hemma så är det dags att uppdatera mjukvaran. Google har släppt en ny version som gör att det trådlösa nätverket fungerar bättre.

Uppdateringen släpptes den 15 maj och adresserar främst ett problem med hastighetstestet i Google Home-appen. Ett test som körs periodvis för att hitta indikationer på problem i nätet.

Det är viktigt att hastighetstestet fungerar optimalt. Annars riskerar du att se information i Home-appen som felaktigt pekar på nätverksproblem.

Säkerhetsfixar & stabilitetsfixar

Just det lösta problemet gäller framför allt dig med en supersnabb internetuppkoppling. Är den på 500 Mbps eller högre är risken stor att du är drabbad. Lägre än så är troligtvis förskonade från felet.

Andra nyheter med uppdateringen är de sedvanliga säkerhetsfixarna, stabilitetsfixarna och prestandalösningarna.

Det är enkelt att uppdatera mjukvaran i Nest WiFi Pro. Gå till Home-appen, välj enheter och se om det finns en uppdatering redo. Ny mjukvara installeras regelbundet av sig själv, så finns det ingen kan den redan användas.

Kostar från 2 000 kronor

Nest WiFi Pro är en fantastisk WiFi-produkt. Du får snabbt nätverk för både trådlösa och trådsanslutna prylar, lång räckvidd och stöd för WiFi 6E. Dessutom är det här en av de enklare mesh-nätverken att installeras och använda.

Men allt har sitt pris, och Nest WiFi Pro är en rejält kostsam historia. En ensam puck kostar 2 000 kronor. Vill du ha två eller tre får du betala upp till cirka 4 150 kronor respektive 4 700 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.