Diablo 4 – så dödar du The Butcher

The Butcher Diablo 4

The Butcher är en av de kraftfullare monstren som du möter relativt tidigt i Diablo 4. En klassisk karaktär från det första spelet – en en riktigt tuff motståndare som gör slarvsylta av dig om du inte är beredd på striden.

Vi vill vara väldigt tydliga redan här med att The Butcher kommer att döda dig om du inte har en tillräckligt bra nivå på din karaktär. Du måste nöta ner livet över tid och det ger den här fienden gott om utrymme för att hacka dig i små, små bitar. Bokstavligen talat.

Lästips: Systemkraven för Diablo 4

Här hittar du The Butcher

The Butcher finns inte på en förutbestämd plats. Han kan dyka upp slumpmässigt i olika områden och på olika tider av dygnet. Det betyder att du aldrig är riktigt säker vart du än befinner dig när du är i så kallade ”dungeons”.

Det här monstret är stort, skräckinjagande och han vrålar ”Fresh Meat” så fort han ser dig. Så fort du står öga mot öga med The Butcher så har du begränsad tid på dig att döda honom. Väntar du för länge, dör eller springer för långt bort så får du snällt vänta tills han dyker upp nästa gång.

Så dödar du The Butcher

  • Samarbeta med andra spelare
  • Spela som barbar för maximal skada
  • Undvik att stå framför The Butcher

Det är inte mycket svårare än så i teorin. Det är mycket lättare om du kämpar ner honom i en grupp med kompisar, men de flesta lär stöta på The Butcher ensam.

Undvik att slåss rakt framför The Butcher. Han gör extrem skada och i värsta fall räcker det med ett eller två slag för att du ska dö – och då försvinner han. Det finns inga andra chanser på samma plats. Du måste leta upp honom i en annan dungeon.

Försök att sakta ner The Butcher så mycket du kan, undvik hans attacker rakt framifrån och gör skada när du kan. Avstånd, avstånd, avstånd.

Bugg gör The Butcher enkel att döda

Det finns ett fusksätt att döda The Butcher. Så fort du ser honom ska du springa ur rummet via en dörr och vänta på att han följer efter.

När han kommer till dörren kommer monstrets intelligens att bugga så att den inte vet hur man går vidare. The Butcher fastnar helt enkelt i dörren så att du kan stå på säkert avstånd och sakta nöta ner livet.

Buggen finns i version 1.0.2.42122 av Diablo 4. Har du senare versioner är det inte säkert att intelligensen buggar – och du får snällt slåss mot honom den hårda vägen.

The Butcher Diablo 4

Belöningarna från The Butcher

  • En eller två legendariska föremål
  • Guld
  • XP

Om du har riktigt tur så släpper The Butcher ifrån sig sitt eget vapen: The Cleaver. Det är en unik yxa som bara får användas av barbarer. Den har förmågan ”Lucky Hit” och har en hundraprocentig chans att applicera ”Fear” på fiender. Samt 70 procents chans till ”Slow” under fyra sekunder.

FAQ

Hur dödar jag The Butcher i Diablo 4?

Undvik att stå rakt framför The Butcher, han gör grymt mycket skada. Håll dig på avstånd, gör maximalt med skada och samarbeta med andra spelare.

Vilka belöningar ger The Butcher i Diablo 4?

En eller två legendariska föremål, guld XP och om du har riktigt tur vapnet The Cleaver (legendarisk yxa för barbarer).

Var finns The Butcher i Diablo 4?

The Butcher spawnar slumpmässigt i dungeons. Han attackerar direkt när han ser dig. Om du springer iväg för långt, dör eller väntar för länge så försvinner han tills du har turen (eller oturen) att se honom i en annan dungeon.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.