Ny mjukvara till Fitbit Charge 2 — 11 förbättringar med uppdateringen

fitbit charge 2

Fitbit Charge 2 har uppdaterats med en mängd nya funktioner. Allt du behöver göra är att installera den nya mjukvaran till aktivitetsarmbandet och på några minuter ta del av allt förbättrat.

Bland nyheterna som introducerats till Fitbit Charge 2 finner vi hett efterlängtade möjligheten att pausa träningar direkt på aktivitetsarmbandet. Allt du behöver göra är att trycka på sidoknappen för att pausa träningen, trycker du sedan en gång till kör träningen igång där den slutade.

Fitbit Charge 2 Guided Breathing

Du har nu även tillgång till guidad andning när Charge 2 är i ett speciellt Relax-läge. Den inbyggda pulsmätaren används för att räkna ut när du ska andas in och ut för maximal avslappning och syresättning. Med små vibrationer på handleden får du indikationer på när du ska andras, helt ljudfritt. Allt du behöver göra är att titta bort från aktivitetsmätaren eller stäng ögonen så aktiveras funktionen.

Fitbit Charge 2 Do Not Disturb Function

Vidare finns nu ett störfritt aktivitetsläge som gör att alla typer av notifieringar stängs av från aktivitetsarmbandet. Det betyder att när du får SMS, e-postmeddelanden, inkommande samtal, kalenderpåminnelser eller dylikt på telefonen så visas de inte på din Charge 2.

Fitbit Charge 2 Heart Rate Zone Vizualization

De som ofta använder pulsmätaren lär uppskatta den nya, dynamiska visualiseringen som gör det enklare att se vilken pulszon du befinner dig i under träning. Det går även att justera träningsintensiteten med bara några knapptryck för om du vill pressa dig hårdare eller lättare utifrån din puls.

Fitbit Charge 2 Battery Life indicator

Hur mycket batteritid som är kvar går enkelt att se på en ansluten mobiltelefon. Efter att ha uppdaterat din Fitbit Charge 2 får du nu samma information direkt på den lilla led-skärmen. Du kan lägga till en aktivitetsskärm som visar hur mycket batteri som är kvar i procent; tänk bara på att enheten måste synkroniseras med en mobiltelefon efter tillägget innan det fungerar.

Fitbit Charge 2 Seconds Clock Face

 

Ett nytt utseende på klockan har också lagts till. Nu med både timmar, minuter och sekunder för de som räknar varje stund som viktig. Gå till inställningarna och ”Clock Face” för att välja det nya utseendet. Glöm inte att synkronisera din enhet efter bytet.


Lästips: Så får du ut mer av din Fitbit Charge 2, Charge HR & Charge – 14 enkla tips & råd


5 mindre nyheter i Fitbit Charge 2

Fitbit har också lagt till fem mindre nyheter gör din Charge 2 ännu bättre. Det rör sig inte om nära omfattande förändringar utan snarare handlar det om mindre optimeringar som ger dig det där lilla extra.

Inkommande samtal från kontakter som inte finns i din mobiltelefon visar nu namnet ”Unknown” på den lilla skärmen, notifieringar från en mobiltelefon har blivit smartare med plus-tecken (+) som visar att nya finns att visa och textmeddelanden har optimerad prioritering där meddelandet visas först och därefter avsändarens namn eller nummer.

Om du kör intervallträning bör du veta att efter uppdateringen till nya mjukvaran kommer skärmen att lysa upp varje gång det är intervallbyte. Tidigare var det bara en vibrering som gav indikation. Slutligen kan sägas att summeringar av träning nu finns att se upp till en timme efter träning i aktivitetsarmbandet. Sen sparas det permanent i din personliga dashboard på Fitbit.com.

Så uppdaterar du din Fitbit Charge 2

Det är väldigt enkelt att uppdatera din Fitbit Charge 2 med nya uppdateringar. Börja med att ladda ditt aktivitetsarmband så batteriet är på 100 procent, detta för att inte riskera problem om batteriet skulle ta slut mitt under uppdateringen.

Se till att Charge 2 är ansluten till en mobiltelefon och öppna Fitbit-applikationen på telefonen. Om du ser en liten pil vid namnet på ditt aktivitetsarmband finns en uppdatering att installera. Följ instruktionerna på skärmen och vänta tills installationen avslutats.

Det är viktigt att du inte försöker stänga av eller starta om enheten under tiden som uppdateringen installeras. Låt telefonen och aktivitetsarmbandet ligga de få minuter det tar för processen att bli klar, och rör dem inte även om det verkar ta lång tid.

Skulle det dyka upp ett felmeddelande kan du läsa mer om hur du ska göra på Fitbits officiella supportsida.

Vad tycker du om förbättringarna? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om Fitbit Charge 2!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.