Ny mjukvara till AirPods Pro med funktioner för iOS 17

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Apple har uppdaterat mjukvaran i dina AirPods med en ny firmware-version. Den nya versionen förbereder hörlurarna för alla nyheter som introduceras med iOS 17.

Uppdateringen är framför allt viktig om du har andra generationens AirPods Pro med antingen Lightning eller USB-C på laddningsetuit.


Lästips: När släpps iOS 17? Här är svaret

7 stora nyheter till AirPods Pro med iOS 17

Anledningen är att iOS 17 har minst sju stora nyheter som AirPods Pro (andra generationen) kan använda. Bland annat funktioner som ”Conversation Awareness” och ”Personalized Volume”.

  • Conversation Awareness minskar ljudvolymen i hörlurarna när mikrofonerna detekterar ett pågående samtal, så att du hör tydligt när den andra pratar, utan att stänga av ljudet helt.
  • Personalized Volume använder dina personliga preferenser och ljudnivån i omgivningen för att justera volymen i hörlurarna; aldrig över en viss ljudnivå för att inte skada öronen.

Andra nyheter är att du kan hålla på hörlurarnas ”stjälk” eller pinne för att stänga av och sätta på mikrofonerna. Dessutom går det snabbare att växla mellan anslutna enheter och du kan aktivera Siri utan att använda nyckelordet ”Hey”.

Apple iOS 17
iOS 17 släpps den 18 september med många nyheter till AirPods-serien.

Dina AirPods uppdateras automatiskt

Du kan inte bestämma när dina hörlurar uppdaterar sin mjukvara. Åtminstone inte via en knapp eller ett val i iOS. Det är operativsystemet i din iPhone som väljer när processen ska dra igång.

Vad du kan göra är att hjälpa det hela på traven genom att säkerställa att kraven för att uppdateringen ska börja är uppfyllda.

Det betyder att dina hörlurar måste vara ordentligt laddade med minst 50 procents batterikapacitet, och de behöver vara i närheten av din iPhone.

Ett sätt att ”trigga” nedladdningen och installationen är att göra följande:

  1. Sätt hörlurarna på laddning medan de ligger i laddningsetuit
  2. Placera din iPhone i närheten av hörlurarna
  3. Öppna locket på laddningsetuit
  4. Vänta

Mer än så kan du inte göra. Se till att inte använda hörlurarna på något vis och efter en stund har mjukvaran förhoppnignsvis uppdaterats.

Lästips: AirPods Pro med USB-C släpps under 2023 – här är nya hörlurarna

Kolla om dina AirPods är uppdaterade

För att kolla om dina AirPods är uppdaterade så gör du följande:

  1. Se till att hörlurarna är laddade och anslutna till din iPhone
  2. Gå till Inställningar > Allmänt > Om
  3. Välj dina AirPods
  4. Kolla versionsnumret

Om versionsnumret är 6A301 för AirPods Pro (andra generationen) eller 6A300 för AirPods Pro (första generationen) så är hörlurarna uppdaterade.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.