Ny LCD-skärm ska göra Iphone 6 supertunn

apple-ios7-iphone1

En helt ny LCD-skärm med optimerad bakbelysning kan göra att Iphone 6 blir supertunn.

Med bara en så kallad BEF-film (brightness enhancement film) på skärmen istället för två som i tidigare modeller kan telefonprofilen bli tunnare än någonsin.

Dock görs inte detta utan problem då tillverkaren Mieba som förser Apple med just denna komponent rapporterar om svårigheter vid produktionen av den tunnare skärmfilmen.

Anledningen är att användningen av bara en BEF-film gör att kvaliten på resterande skärmlager måste vara bättre än tidigare för att väga upp för det faktum att ett lager saknas.

För att täcka upp behovet har Apple anlitat OMRON och Radiant som också tillverkar komponenten, allt för att säkerställa leveranserna som behövs.

Iphone 6 påstås börja masstillverkas under juli månad och släppas någon gång i september.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.