Google har köpt musiktjänsten Songza

songza-logo

Google har köpt upp musiktjänsten Songza – en affär som kostat Mountain View-företaget närmare 15 miljoner dollar.

Köpet tror många är ett direkt svar på att Apple förvärvade Beats Electronics tidigare i år, och visst låter det helt rimligt.

Songza kommer med tiden att implementeras i Google Play Music, men det kommer inte att ske några ändringar för Songza-användarna i skrivande stund.

Faktum är att Google tänker arbeta med Songza de närmaste månaderna för att på bästa sätt kunna använda sitt nyköp i egna tjänsterna.

Songza hade sist man kollade närmare fem miljoner användare, är helt gratis att använda och visar reklam för att få in pengar till verksammheten.

Den siffran är kanske långt ifrån tungviktarna som Spotify och Itunes Radio – men det är ett viktigt köp för Google som nu stärker sin position på marknaden.

Tror ni att Songza kommer att finnas kvar inom ett år?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.