Apple Maps uppdateras nu dagligen – POI:s ändras snabbare

apple-maps-iphone-ipad

Apple uppdaterar nu sin karttjänst Maps med ny information minst en gång om dagen.

Det är en stor förbättring mot tidigare och användare bör märka klar skillnad på hur snabbt rapporterade felaktigheter justeras på kartorna.

Så kallade POI:s, en förkortning för Points Of Interests, är de som helt klar får flest ändringar medan själva kartorna har länge mellan ändringarna.

Det här är en helt klart positiv utveckling från Apples sida då man tidigare kunde se månader innan felrapporter överhuvudtaget behandlades och kanske vill Cupertino-företaget nu på allvar slåss mot Google Maps.

Apple har vid tidigare tillfällen gått ut med en officiell ursäkt till sina användare då Maps varit under all kritik och i det närmaste obrukbar för en del.

Idag ser den bilden helt annorlunda ut och nu börjar karttjänsten verkligen ta fart.

Vilken tjänst föredrar du till IOS – Apple Maps eller Google Maps?

Eftersom jag har en Samsung Galaxy S4 så är mitt val inte speciellt svårt – jag har inget val alls. Jag har dock testat Apple Maps helt nyligen och blev positivt överraskad jämfört med första testet när karttjänsten släpptes offentligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.