Ny Apple TV kan släppas hösten 2020 – kod hittad för ny modell i tvOS 13.4

Apple TV 5

En ny Apple TV-modell kan släppas under 2020. Det avslöjar kod i beta-versionen till tvOS 13.4 – dock vet vi ännu inte hur den nya modellen kan komma att se ut.


Varje gång Apple släpper en ny version av sina operativsystem dyker utvecklare ner i koden för att hitta spår av nya, kommande produkter.

Och kanske har man hittat ett litet guldkord som är väl dolt i koden till nya tvOS 13.4. Det är webbsajten 9to5mac som grävt fram att en ny Apple TV-modell kan vara på gång.

Enligt koden finns en osläppt produkt med kodnamnet ”T1125” som refererar till Apple TV-serien.

Den befintliga flaggskeppsmodellen med 4K-stöd har kodnamnet ”J105a” medan HD-modellen har ”J42d”. Bokstaven ”T” i början på kodnamnet indikerar att det handlar om en intern testversion i skrivande stund.


Vi har inga uppgifter om vad nya Apple TV kan erbjuda mer än att processorn bygger på arm64e-arkitekturen; samma som Apple A12 och A13 använder. Det är ett kraftigt steg upp från Apple A10 Fusion som Apple TV 4K använder.

Glöm 8K-upplösning – nya Apple TV lär få 4K/HDR

Apple är känd för att skynda långsamt, vilket betyder att tillverkaren gärna står ett eller två steg bakom konkurrenterna när det kommer till att släppa produkter med nyaste generationens hårdvara.

Därför kan vi glömma stöd för 8K-upplösning, en upplösning som knappt finns på kartan ens i TV-kategorin. 4K och HDR/Dolby Vision är på sin höjd att tänka sig alltså.

Mer tänkbart är att Apple uppgraderar hårdvaran för att köra även de tyngsta Apple Arcade-spelen på sin nya mediaspelare.

Tidigare under 2019 kom obegräftade uppgifter om en Apple TV med A12 Bionic-processorn och HDMI 2.1 Med referenserna till nya modellen i tvOS 13.4 kan vi vara ett steg närmare de uppgifterna – frågan är bara när Apple gör en lansering.

Apple TV 4K släpptes i september 2017. Med lite tur får vi en lansering av nästa modell under hösten 2020, alltså tre år efter senaste flaggskeppsmodellen som finns att köpa idag.