Ny Apple TV för gaming under 2021

Apple TV 4th Gen mediaspelare

En ny rapport pekar på att Apple utvecklaren en ny, mycket kraftfull Apple TV som anpassats för gaming. Den nya modellen ska släppas under 2021 och är den första stora uppgraderingen sedan 2017.


Det är flera separata rykten som går ihop kring en ny Apple TV för gaming.

Det första ryktet handlar om att Apple arbetar på en ny, förbättrad processor just för ändamålet. En krets som tagit fram ur en A12- alternativt en A14-processor med optimeringar för gaming av olika slag.

Apple Arcade is getting BIG money poured into it. There are currently titles in the works that are aiming to rival the likes of Breath of the Wild, which is why new A12X/Z AppleTV, ”A14X-like” AppleTV, and Controller are in the works. Some games will require A13 and up to run.

Fudge, Twitter

Andra ryktet är att det kommer en ny handkontroll som också anpassats för gaming. Ett komplement till den befintliga fjärrkontrollen, men tyvärr utan att vi har några detaljer om hur den kan se ut.

Den nya Apple TV-modellen väntas ha 64GB respektive 128GB lagringsutrymme. Vilket är en fördubbling av utrymmet i Apple TV 4K, en nödvändig uppgradering om satsningen på spel faktiskt stämmer.


Enligt den kända läckaren Fudge kan Apple introducera en så pass kraftfull ”spelkonsol” i nya Apple TV att den kan rivalisera med spelen till Xbox och Playstation rent bildkvalitetsmässigt.

Lästips: Apple TV-appen släpps till Playstation 4 & 5