Ny aluminiumlegering i kommande Samsung Galaxy Note 9

samsung-notebook-9-2018-penna

Samsung kan använda en helt ny typ av aluminiumlegering i sina kommande mobiltelefoner. Den första telefonen med ”Metal 12”, som legeringen heter, ser ut att vara Galaxy Note 9.

Kommer ni ihåg kontroversen kring iPhone 6 Plus som visade sig väldigt lätt att böja under vissa förhållanden?

Apple kritiserades hårt för att ha använt aluminium ur 6000-serien. Svagare aluminium som inte höll för användarnas användning. Företaget rättade till sitt misstag med efterföljaren genom att använda 60 procent starkare aluminium ur 7000-serien.

Samsung verkar inte vilja göra samma misstag som Apple gjorde under 2014.

Enligt en nyligen inskickad varumärkesregistrering till EU planerar Samsung att använda en helt ny typ av aluminiumlegering i kommande produkter. En legering som heter Metal 12.

samsung metal 12 trademark eu

Metal 12 är en kombination av magnesium och aluminium som tillsammans ger en superstark legering. Den kommer inte att användas till Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus, däremot Galaxy Note 9 som blir Samsungs stora flaggskeppsmodell i år.

Vi vet egentligen inte alls om Galaxy Note 9, mer än att modellen troligtvis släpps någon gång under hösten 2018. Och nu att den kan använd Metal 12 till chassit.

Det är sannolikt att Samsung tänker använda aluminiumlegeringen till fler prylar än bara mobiltelefoner. Smarta klockor, surfplattor och bärbara datorer är tänkbara enheter för Metal 12. Faktum är att den redan finns i nya Notebook 9 (2018).

Vad tror ni om den nya legeringen? Är det här lösningen på bräckliga telefoner? Skriv en rad i kommentarsfältet och berätta vad du tror!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.