Betalkortsnummer stulna via OnePlus webbsajt – tillverkaren undersöker vad som hänt

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Har du köpt något från OnePlus officiella webbsajt på sistone? Då bör du hålla god koll på vilka pengar som dras från ditt betalkort – många kunder rapporterar nämligen att deras betalkortsnummer har stulits och olovligen använts.

OnePlus har meddelat att de just nu undersöker påståenden om att besökare på sajten har fått sina betalkortsnummer stulna när de köpt prylar från tillverkaren. Påståenden som kommer från ett 100-tal kunder vilka ventilerar sin ilska på det officiella forumet.

Huruvida det faktiskt är via OnePlus som kortuppgifterna har kommit på vift vet vi inte i skrivande stund.

Enligt tillverkaren har deras nätbutik programmerats från grunden av dem själva och betalkortsnummer sparas aldrig hos OnePlus på något vis. När en betalning utförs skickas uppgifterna direkt till en PCI-DSS-certifierad betalningsparter via en krypterad anslutning.

OnePlus har valt av stoppa alla kortbetalningar via sin betalningsparter medan de undersöker vad som hänt. Alla som vill göra ett köp hänvisas istället till PayPal som betalningsmetod.

Den 19 januari kommer OnePlus att gå ut med mer information kring vad som har hänt.

Tills vi vet mer är det bra om du som har använt ditt betalkort hos OnePlus håller koll på vilka transaktioner som utförs. Har du flera konton kan det vara läge att bara föra över precis det som är nödvändigt för köp och inte ha några större summor liggandes tillgängliga om ditt kortnummer är stulet.

OnePlus bekräftar att 40 000 kortuppgifter kan ha stulits från deras servrar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.