Nvidia Geforce 382.05 WHQL — nya drivrutiner optimerar för Prey

Nvidia Logo

Nvidia har uppdaterat sina grafikkortsdrivrutiner med optimeringar för nya spelet Prey. Primärt handlar det om att Nvidia släppt en SLI-profil som utlovar upp till 93 procent bättre prestanda än utan profilen.


Om du tycker om Gears of War 4 och har fler än ett grafikkort i datorn kommer du att uppskatta stödet för multi-GPU som spelet nyligen fick. Upp till 88 procent bättre prestanda med nya drivrutinen går att få.

Vidare har SLI-profiler släpps för Sniper: Ghost Warrior 3 och Warhammer 40,000: Dawn of War III. Drivrutinen har också fixat en crash specifik för SteamVR när den används med Windows 10 ”Creators Update”.

Andra förbättringar är att texturproblem i No Man’s Sky har eliminierats vid SLI-användning, så även BSOD-krascher i World of Tanks när man Alt+Tab ur spelet.

Mindre buggfixar är att Nvidia Control Panel nu syns korrekt när man högerklickar på Skrivbordet i Windows, tidigare kunde menyalternativet helt enkelt försvinna. Och datorn bör inte hänga sig längre med svart skärm vid uppstart om du tidigare upplevt det.


Slutligen ger drivrutinen en buggfix som hindrade datorer med utökade skärmar från att gå ner i viloläge. Något som istället tvingat användarna att helt stänga av datorerna.

Nvidia Geforce 382.05 WHQL går nu att ladda ner via den officiella webbsajten. Klicka på respektive länk här under för just din Windows-version.

32-bit version: Windows 10, Windows 8.1, 8 and 7
64-bit version: Windows 10, Windows 8.1, 8 and 7

Läs mer om alla nyheter här (pdf).