OnePlus 5 har bekräftats — släpps under sommaren

OnePlus 3

OnePlus 5 kommer till sommaren och blir en direkt efterföljare till befintliga OnePlus 3T. Det betyder närmare sju månader mellan lanseringarna och ytterligare lite tid för oss att spekulera kring vad tillverkaren tänker släppa.

Vi vet att OnePlus 5 kommer att släppas under sommarmånaderna då företaget bekräftade det till webbsajten The Verge. Dock utan att gå in närmare på detaljer kring datum eller hårdvara.


När telefonen offentliggörs blir den sjätte modellen i raden för OnePlus, och en efterföljare till OnePlus, OnePlus 2, OnePlus 3, OnePlus 3T samt OnePlus X. Då senaste modellen, vilken är OnePlus 3T, redan visar imponerande hårdvara till ett bra pris har vi stora förhoppningar.

Om du ställer dig frågande till varför nästa modell inte heter OnePlus 4 så har det en enkel förklaring i vidskepelse. I många asiatiska kulturer och länder betyder siffran fyra otur, vilket har fått många företag och tillverkare att vidta åtgärder för att undvika siffran.

OnePlus has exclusively confirmed to The Verge that its next flagship smartphone will arrive this summer.

Tittar vi på tillverkare som Samsung så har den sydkoreanska tillverkaren exempelvis hoppat direkt från Galaxy Note 5 till Galaxy Note 7. Microsoft gick från Windows 8.1 till Windows 10 vilket också är ett hopp förbi en version. I dessa fallen av andra själv än de oturliga.

OnePlus har från start erbjudet högkvalitativa mobiltelefoner till jämförelsevis låga priser. En OnePlus 3 eller OnePlus 3T kostar betydligt mindre än vad en hårdvarumässigt motsvarande modeller gör från Samsung eller Sony. Enda skillnaden mellan dem är att OnePlus är en betydligt mindre tillverkare, och du måste beställa via deras webbutik.

Kan du tänka dig att beställa en mobiltelefon från OnePlus? Kommentera gärna och berätta! Kanske har du redan en modell från dem?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.