Nu visar Apple Kartor fartkameror i Sverige

Varnar även när du planerar bilfärder genom miljözoner

apple maps logo 2020

Apple rullar ut visning av fartkameror i sin officiella-kartapp. Bland marknaderna som stöds hittar vi Sverige – och inom kort får du en varning direkt i mobilen.


Faktum är att stödet för fartkameror har funnits i Kart-appen ett bra tag nu. Redan med första versionen av iOS 14 så introducerades stödet; dock bara på ett litet antal marknader.

Lästips: Google Maps blir mer detaljerade – ner på gatunivå

Då var det bara USA, Storbritannien och Irland som kunde visa fartkameror. Men nu börjar utrullningen på betydligt fler, med start i Nederländerna och Belgien.

Och utöver det så har användare i många fler länder – bland annat Australien, Brasilien, Norge, Nya Zeeland och Österrike – meddelat att visningen finns även där.


Även svenska användare rapporterar att fartkameror nu finns att se i Kart-appen.

En annan nyhet är att du får varningar när du planerar rutter som inkluderar utsläppsreglering. Det omfattar bland annat Hornsgatan i Stockholm som blev en så kallad miljözon av klass 2 den 15 januari 2020.

Notera att det inte finns någon uppdatering som gör att Kartor-appen visar fartkameror. Istället är det en ändring som Apple gör på sina servrar, och när ändringen gäller just där du befinner dig så visas fartkameror helt automatiskt.