Cyberpunk 2077 får stöd för raytracing med AMD Radeon-kort – släpps med version 1.2

Räkna med en ordentlig prestandaförlust med raytracing

cyberpunk 2077 raytracing amd

CD Projekt Red har släppt ändringsloggen för version 1.2 till Cyberpunk 2077. Där hittar vi en mycket välkommen nyhet för alla med ett nyare AMD Radeon-grafikkort – nämligen stöd för raytracing, även kallat strålspårning.

För att kunna aktivera raytracing i Cyberpunk 2077 med AMD Radeon RX-kort så krävs följande:


  1. Att grafikkortet är en AMD RDNA 2-modell
  2. Att Cyberpunk 2077 är version 1.2 eller senare
  3. Att datorn har de senaste AMD-drivrutinerna

Nämnvärt är att du med all sannolikhet måste ha ett av AMD:s senare och kraftfullare grafikkort för att ens överväga raytracing i Cyberpunk 2077. Spelet är krävande för alla datorer, och Radeon RX-korten är lite efter Nvidia i fråga om raytracing-prestanda.

Enabled Ray Tracing on AMD graphics cards. Latest GPU drivers are required.

CDPR

Så helst ett Radeon RX 6900 XT om du lyckas lägga vantarna är att rekommendera.

En viktig detalj för dig som vill aktivera raytracing-stödet med ett Raden RX-kort är att AMD:s DLSS-konkurrent FidelityFX inte är redo när version 1.2 släpps till Cyberpunk 2077. Det betyder att prestandan kan bli kraftigt lidande när spelet inte får skala upplösningen automatiskt för att bibehålla en bra bildvisningsfrekvens (fps).

Men det skadar aldrig att prova, eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.