Nu stöder Minecraft raytracing med Geforce RTX & RX 6000 på Windows 10

microsoft minecraft windows 10 raytracing textures 2020

Minecraft för Windows 10 har uppdaterats med stöd för raytracing på grafikkort ur Nvidia Geforce RTX-serien och AMD Radeon RX 6000-serien.

Äntligen kan du få betydligt mer realistiska texturer, skuggor och belysning i Minecraft. Med nya stödet för raytracing, även kallat strålljus, på Geforce RTX och RX 6000 så är det möjligt.

Och det kostar dig inget extra om du redan äger Minecraft (och ett RTX-kort). Allt du behöver göra för att aktivera raytracing i spelet är följande:

  1. Installera version 1.16.200 eller senare av Minecraft för Windows 10
  2. Använd de nya PBR-aktiverade texturerna för Minecraft

Svårare än så är det inte. Texturpaketen du behöver finns i Minecraft Marketplace och du kan installera dem kostnadsfritt för att testa raytracing.

Och så var det hela grejen med en tillräckligt kraftfull dator också. Raytracing kräver mycket datorkraft, inte bara av grafikkortet utan även resten av datorn.

Du måste ha minst en Intel Core i5 eller motsvarande med tillhörande 8 GB eller mer RAM-minne. Datorn måste även använda 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du inte når upp till kraven kommer Minecraft att varna för det direkt i spelet.

Om du är mer nyfiken på raytracing i Minecraft kan du läsa allt om hur det fungerar här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.