Nu kan du testa nya designen till Microsoft Edge

Microsoft Edge logo 2020

Om du installerar senaste versionen av Microsoft Edge och använder Windows 11 så kan du testa den nya (just nu experimentella) designen till webbläsaren. Det tar bara någon minut att ställa in.

För att testa den nya designen så måste du ha Edge 102 eller senare installerad. Det finns inget i ändringsloggen till version 102 som indikerar att den nya designen går att testa, men den finns där gömd under ytan.

Faktum är att Microsoft lade grunden till inställningen och designen redan med en tidigare version i Canary-kanalen med mycket tidiga testversioner av Edge. Och då redan för en månad sedan. Nu är den redo att beta-testas av alla.

Så aktiverar du nya designen till Microsoft Edge

  1. Uppdatera Microsoft Edge till version 102
  2. Kopiera och klistra in följande i adressfältet: edge://flags/#edge-visual-rejuv-show-settings
  3. Aktivera inställningen genom att ändra den till ”Enabled” och starta om Edge
  4. Gå till Inställningar > Utseende
  5. Aktivera ”Visa visuella effekter för Windows 11 i namnlisten och verktygsfältet (förhandsversion)”
  6. Starta om Edge

Svårare än så är det inte. Det är gjort på under minuten. Ett tips är att aktivera inställningen ”Använda rundade hörn för webbläsarflikar (förhandsversion)” också för ännu större effekt.

Observera att den nya designen är under utveckling och är begränsad just nu. Du kommer inte att märka en överväldigande skillnad och nya designen gäller bara om du använder standardtemat (både Ljust och Mörkt).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.