Hur många använder iOS 15 idag? (juni 2022)

iPhone
Frederik Lipfert, Unsplash

Inför presentationen av kommande iOS 16 så ställer vi oss undrande till hur många som uppgraderat sig med den idag senaste iOS-versionen, vilket är iOS 15. Och svaret på den frågan är – 85 procent av alla aktiva användare.

Det rapporterar analysfirman Mixpanel som säger att iOS 15 finns på 85,52 procent av alla aktiva iPhones just idag (3 juni 2022). Det kan jämföras med iOS 14 som fanns på 90 procent av alla aktiva enheter i april 2021.

Vad det innebär är att Apples senaste operativsystem inte installeras fullt lika snabbt som den tidigare versionen. Anledningen är inte fastställd, men det kan vara så enkelt att en del bara inte ser någon nytta med iOS 15 över iOS 14.

Så här ser den exakta fördelningen ut just nu enligt Mixpanel:

  • iOS 15: 85,52 %
  • iOS 14: 11,69 %
  • Äldre än iOS 14: 2,79 %

Statistiken har Mixpanel hämtat från iPhone-användares sajtanvändning och appanvändning. Det är alltså inte officiell data från Apple. Ta därför siffrorna med en nypa salt, även om de verkar mycket exakta med sina decimaler.

Apple har inte avslöjat siffror för hur snabbt deras iOS-versionen används på iPhones, men de har garanterat exakta siffror som ger dem insikter över hur mobiltelefonerna används.

Tycker du att 85 procent låter högt (eller kanske till och med lågt) så kan du jämföra med hur långsamt det går för Android 12.

Enligt webbsajten StatCounter så används Android 12 på bara 14,9 procent av alla aktiva Android-telefoner på marknaden. Och då kan sägas att Android 12 släpptes i oktober 2021. Det går alltså fruktansvärt trögt.

Via AppleInsider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.