Inte nöjd med hur knapparna på din Xbox-kontroll fungerar i Windows 10? Då kan du glädja dig åt att Microsoft äntligen ger stöd för remapping av handkontrollen med datorn.


Det finns flera anledningar till varför du kanske inte gillar hur din Xbox-kontroll fungerar idag. Kanske kommer du från en annan spelkontroll och är van vid ett annat upplägg för knapparna, eller kanske känns det bara konstigt som knapparna är programmerade för ett visst spel.

För att råda bot på problemet har Microsoft släppt stöd för att så kallad remapping av knapparna med Windows 10.

Detta har varit möjligt med Xbox One-serien ett tag nu, men först idag kom stödet även till operativsystemet för datorn. För att det ska fungera måste du först installera Xbox Accessories-appen i Windows. Därefter ansluter du handkontrollen och startar applikationen.

Du kan programmera om hela Xbox-kontrollen

Med Xbox Accessories kan du sedan ändra hur knapparnas layout ska se ut, byta plats på de analoga joystick-spakarna, ändra dina triggers och invertera axlarna; om nu det skulle vara önskvärt.

En detalj som många säkert gillar är att man kan stänga av vibratorfunktionen i Xbox-kontrollen.

Egentligen behöver du inte applikationen eftersom det redan finns tredjepartslösningar som ger samma funktionalitet. Men det är bra att vi äntligen får en officiell lösning med stöd direkt från Microsoft.

Xbox Accessories installerar du från Microsoft Store. Applikationen är gratis att ladda ner och använda.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,