Nu kan du ladda ner iTunes från Microsoft Store

itunes-microsoft-store-2018

Nu finns iTunes att ladda ner från Microsoft Store. Applikationen är officiellt uppladdad och tillgängliggjord av Apple — ett helt år efter det initiala avslöjandet om företagets plan.

  • Fungerar på alla datorer med Windows 10
  • Du måste ha ett Microsoft- och ett Apple-konto för att ladda ner respektive använda appen
  • Storleken på nerladdningen är cirka 478MB
  • Lanseringen presenterades redan 2017 men försenades rejält

Det var under konferensen Build 2017 som Microsoft berättade att Apple tänkte släppa iTunes till Microsoft Store. Då hette butiken Windows Store och enligt avslöjandet skulle lanseringen ske före årsskiftet 2017/2018.

Men datumet passerades och först nu finns alltså iTunes att ladda ner från butiken. Kanske är det inte konstigt att lanseringen skedde helt i det tysta, utan något som helst uppmärksammande från varken Apple eller Microsoft.

Nu är bara frågan vem som faktiskt kan tänka sig att använda iTunes med Windows-datorer.

Microsoft vill säkert ha iTunes till Microsoft Store eftersom Windows 10 S bara kan ladda ner applikationer därifrån. En liten fjäder i hatten för plattformen alltså, även om det gäller ett så kritiserat program som iTunes.

Windows 10 S har marknadsförts som ett säkrare, mer pålitligt operativsystem jämfört med exempelvis storebror Windows 10. Den som vill kan köpa bärbara datorer med Windows 10 S till ett snäppet lägre pris än med fullvarianten av Windows, men hittills har intresset varit svagt.

Nu när Windows 10 S är helt gratis att dumpa för fullversionen finns få anledningar att faktiskt använda iTunes från Microsoft Store. Bara uppgradera till den kompletta Windows-versionen och ladda ner iTunes från Apple. Varför gå via Microsofts butik?

Om du känner för att prova kan du besöka Microsoft Store här och ladda ner. Det krävs att du har en Windows 10-dator och ett Microsoft-konto för att komma igång. Tänk på att du även behöver ett Apple-konto för att använda iTunes med dina enheter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.