Nu kan du flytta dina Steam-spel enklare — stöd direkt i Steam-klienten

Steam Logo

Du kan nu ändra plats på hårddisken för dina spel från Steam. Med den senaste uppdateringen till spelplattformens klient för Windows får du alternativet ”Flytta installationsmappen” för installerade spel, vilket underlättar enormt om du måste ändra plats för dina spel.

När du vill flytta ett spel högerklickar du på titeln i listan över installerade spel, väljer Egenskaper och sedan fliken Lokala filer. Längst ner ska du hitta en knapp som heter Flytta installationsmappen. Klickar du på den presenterar Steam en mängd platser på hårddisken (eller hårddiskarna om du har fler).

Välj den som passar dig bäst och flytten sker automatiskt. Och processen måste du upprepa för varje enskild spel som ska flyttas. I skrivande stund saknar Steam stöd för att flytta flera samtidiga spel, så vi hoppas innerligt att du inte har många för då kan du räkna med att det tar tid.

steam flytta spel windows
En annan detalj som saknas är ett bra sätt att flytta spel från en befintlig dator till en annan. Idag har hanteringen av spel blivit klart bättre jämfört med vad vi hade tidigare, men det saknas fortfarande praktiska lösningar som gör det ännu bättre — som stöd för att flytta flera spel samtidigt.

Steam har traditionellt varit långsamma på att uppdatera Steam-klienterna med ny funktionalitet. Den senaste tiden har webbsajten som laddas inuti klienterna fått sig ett stort lyft, nu hoppas vi att programmen också får samma trevliga förbättringar.

Gabe Newell på spelutvecklaren Valve som driver Steam hade nyligen en så kallad AMA på Reddit där användarna kunde ställa frågor. Bland all undran kring Valves planer på VR-applikationer och hårdvarudesign dök det upp frågetecken kring Steam och plattformens framtid.

”We are continuing to work on improving support. Since the last AMA, we’ve introduced refunds on Steam, we’ve grown our Support staff by roughly 5x, and we’ve shipped a new help site and ticketing system that makes it easier to get help. We’ve also greatly reduced response times on most types of support tickets and we think we’ve improved the quality of responses. We definitely don’t think we’re done though”

Även om många av svaren från Gabe Newell var något luddiga eller oklara så fick vi åtminstone klargjort att den idag största saken som måste fixas är supporten. Trots fem gånger mer personal för support-hantering så klarar Steam inte att hantera mängden hjälptickets som skickas in. Ett sätt att lösa problemet temporärt är mer personal på olika marknader för att bättre hantera språkproblemen. Det minskar också svarstiderna rejält på sina håll.

Om Valve ökar sina personal hoppas vi så klart att åtminstone några platser går till utvecklarna som kan förbättra Steam-klienterna för Windows, Mac och Linux. Vad hoppas du på för nytt under 2017?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.