Hackare hittade hemligt meddelande i NES Classic Mini

NES Classic Mini

Det var bara en tidsfråga innan otroligt populära spelkonsolen NES Classic Mini hackades och mycket pekar på att tillverkaren Nintendo kände det på sig. Kanske är det därför som utvecklarna bakom koden till NES Classic Mini lämnade ett litet meddelande för omvärlden att läsa.

Bland de som lyckats knäcka säkerheten i spelkonsolen för att lägga till egna spel finner vi utvecklaren Bakuekozo som hittat ett hemligt meddelande i koden. Ett meddelande som av allt att döma lagts till av utvecklarna som designat mjukvaran för att köra de 30 förinstallerade spelen.

”This is the hanafuda captain speaking. Launching emulation in 3…2…1. Many efforts, tears and countless hours have been put into this jewel. So, please keep this place tidied up and don’t break everything! Cheers, the hanafuda captain.”

Hanafuda är spelkort som härstammar från så långt tillbaka som 1500-talet och faktiskt den första produkten som Nintendo skapade vid sin start år 1889. Senast Nintendo släppte nya Hanafuda-kort var 2007 och nu får vi också en referens i NES Classic Mini som en rolig grej.

NES Classic Mini hacked
NES Classic Mini kan använda fler spel

En av fördelarna med att NES Classic Mini hackats är att man med lite arbete kan lägga till nya spel. Tillvägagångssättet stöds inte av Nintendo och man gör allt på egen risk — men det är åtminstone möjligt, trots att speljätten initialt sade att det inte gick.

Det finns nämligen inga portar eller ingångar av något slag som gör det möjligt att ansluta exempelvis ett usb-minne eller en dator till konsolen. För att ladda upp krävs gammaldags hederligt arbete med en lödkolv för att fästa de kablar som krävs för anslutning till en dator.

I NES Classic Mini finns tillräckligt med utrymme för att husera cirka 80-90 spel, så Nintendo har åtminstone lämnat ordentligt med plats för framtiden. Nu hoppas vi bara att någon kommer på ett enklare sätt att hacka konsolen än de instruktioner som ni finner här på Reddit.

Vi rekommenderar inte att du ger dig på ett försök att hacka din NES Classic Mini om du inte är beredd på att köpa en ny. Risken att något ska gå fel är hög och det rapporteras om virusvarningar för de verktyg som används, så allt sker på egen risk.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.