Nu kan alla installera Fortnite till iPhone och iPad

fortnite battle royale

Nu finns Fortnite att ladda ner fritt till iOS-enheter. Just nu är det ett begränsat antal iPhone- och iPad-modeller som stöds av spelet. Har du en Android-enhet däremot, då får du vänta lite till.


  • Fungerar på nyare iPhone- och iPad-modeller (vanliga samt Plus-varianterna)
  • Toppbetyg på App Store med snittbetyget 4.5 av 5.0 (3 april 2018)
  • Är fullversionen för PC i mobilt format med anpassad styrning och grafik
  • Android-version är under utveckling med okänt släppdatum
  • Installera Fortnite via Apple App Store

I skrivande stund är det telefonerna iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8 och iPhone X som kan användas med Fortnite. Har du en iPad är det iPad Mini 4, iPad Air 2, iPad 9.7 (2017/2018) och iPad Pro-modellerna som gäller.

Förutom att modellen ska vara rätt måste operativsystemet vara iOS 11 eller senare. För att komma igång besöker du Fortnite på App Store och stöter du på problem kan du kolla eventuella kända driftproblem via denna webbsida.

Här kanske du undrar hur bra en mobil variant av ett PC-spel kan tänkas vara på en telefon. Och av betygen att döma fungerar Fortnite riktigt bra på både telefoner och surfplattor. Av cirka 316 000 betyg står den absoluta merparten för toppbetyg; med ett snitt på 4.5 av 5.0 på App Store.

Faktum är att Epic Games inte valt att ”fördumma” den mobila varianten av Fortnite. Det är i princip originalspelet för PC, men med justeringar för att styrningen och menyer ska fungerar på korrekt vis. Givetvis får du inte exakt samma upplevelse som på datorn, men det är inte långt ifrån.


Vi vet att Epic Games planerar att släppa en version för Android. Däremot vet vi inte när den kan släppas och hur stödet ser ut för surfplattor. Den 12 mars kunde de första entusiastiska spelarna anmäla sitt intresse för Fortnite till iOS via spelets officiella webbsajt. När Android-användarna får samma möjlighet återstår att se.