Google planerar en ny Pixel-telefon i mellanklassen

Google Pixel

Google planerar att släppa en Pixel-telefon i mellanklassen. Dessvärre är den tänkt för uppstartsmarknader som Indien – och därför är det inte troligt att den når hit till Sverige. Åtminstone i det första taget.

Redan i juli släpps den nya telefonen. Den skulle kunna förväxlas med Googles tidigare initiativ till billiga Android-telefoner som kallas Android Go, men de är alltså helt åtskilda med helt olika produktserier.

Och det här är också i princip allt man känner till om den nya Pixel-telefonen. Google har bekräftat att de arbetar på en ny modell, och det är också allt. Nyheten kommer väldigt lägligt efter uppgifterna om att Google Home-serien med smarta högtalare är på gång till den indiska marknaden.

Dessutom kommer Google att släppa mesh-produkten WiFi samt hela uppsättningen av Nest-produkter i Indien. Det gäller allt från dörrklockor till säkerhetskameror och brandvarnare.

I skrivande stund är de enda Google-märkta produkterna i Indien ur Pixel-serien. Vilket betyder telefonerna Pixel, Pixel XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL. Google har även släppt samtliga varianter ur Chromecast-serien i Indien.

Eftersom den nya Pixel-telefonen är tänkt att släppas under sommaren finns en chans att vi får se den redan i maj. Google I/O hålls den 8 till 10 maj där vi väntas få se en mängd nya produkter från företaget, samt kommande Android P.

Om du väntar på en ny flaggskeppstelefon i Pixel-serien är det inte att vänta förrän senare under året. Serien uppgraderas med nya modeller under senare delen på hösten, runt oktober till november.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.