Google planerar en ny Pixel-telefon i mellanklassen

Google Pixel

Google planerar att släppa en Pixel-telefon i mellanklassen. Dessvärre är den tänkt för uppstartsmarknader som Indien – och därför är det inte troligt att den når hit till Sverige. Åtminstone i det första taget.

Redan i juli släpps den nya telefonen. Den skulle kunna förväxlas med Googles tidigare initiativ till billiga Android-telefoner som kallas Android Go, men de är alltså helt åtskilda med helt olika produktserier.

Och det här är också i princip allt man känner till om den nya Pixel-telefonen. Google har bekräftat att de arbetar på en ny modell, och det är också allt. Nyheten kommer väldigt lägligt efter uppgifterna om att Google Home-serien med smarta högtalare är på gång till den indiska marknaden.

Dessutom kommer Google att släppa mesh-produkten WiFi samt hela uppsättningen av Nest-produkter i Indien. Det gäller allt från dörrklockor till säkerhetskameror och brandvarnare.

I skrivande stund är de enda Google-märkta produkterna i Indien ur Pixel-serien. Vilket betyder telefonerna Pixel, Pixel XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL. Google har även släppt samtliga varianter ur Chromecast-serien i Indien.

Eftersom den nya Pixel-telefonen är tänkt att släppas under sommaren finns en chans att vi får se den redan i maj. Google I/O hålls den 8 till 10 maj där vi väntas få se en mängd nya produkter från företaget, samt kommande Android P.

Om du väntar på en ny flaggskeppstelefon i Pixel-serien är det inte att vänta förrän senare under året. Serien uppgraderas med nya modeller under senare delen på hösten, runt oktober till november.