Nu finns Twitch till Nintendo Switch – ladda ner här

nintendo switch oled front redbg 2021

Populära streamingtjänsten Twitch finns äntligen att installera på din Nintendo Switch. Den kostnadsfria appen laddar du hem via Nintendo eShop och stöder visning i TV-läge, tabletop-läge samt handheld-läge.

Med Twitch-appen kan du se när andra spelar och strömmar sina session på streamingtjänsten. Vad du däremot INTE kan göra är att strömma dina egna spelsessioner till andra. Det är inget som appen stöder idag (och sannolikt aldrig kommer att göra heller).

Läs mer: Stöd för Bluetooth till Nintendo Switch – äntligen!

Twitch-appen till Switch är optimerad för den hårdvarumässigt begränsade spelkonsolen och har ett bra flyt i såväl menyer som uppspelning. Vad du däremot måste tänka på är att appen är något begränsad i hur du navigerar mellan funktionerna.

Du kan – precis som väntat – enkelt hitta nya personer att följa och titta på genom några få knapptryck, men att kommentera på strömmar är lite knepigare än så.

nintendo switch twitch 2021 app
Bild från Nintendo eShop

För att skriva i någons chatt krävs att du använder en QR-kod som öppnar chatten antingen i en webbläsare eller i appen på din mobiltelefon. Därigenom kan du sedan skriva bäst du vill. Vilket kanske är en bra lösning eftersom du slipper det ineffektiva tangentbordet på din Switch.

Twitch-appen släpptes den 11 november och väger in på ynkliga 31 megabyte i storlek. Språkstödet sträcker sig till bland annat engelska, franska och tyska, men däremot inte svenska. Appen kan spela upp strömmar i tv-läge, tabletop-läge samt handheld-läge.

Twitch-appen för Switch laddar du ner helt kostnadsfritt här.

Läs mer: Nintendo vägrar säga om Switch (OLED) fixar Joy-Cons som drar åt sidorna

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.